"Hemmagjorda" nötter
Kategori: LCHF min mat

Tips på hur man gör sina egenkryddade nötter! Jag köpte Änglamarks mandlar och Sevans cashewnötter - naturella och råa. Båda dessa var de med lägst kolhydratinnehåll.
Det blev två olika smaker och receptet finns även här sedan tidigare:
Salta mandlar
200 g ekologiska (helst) mandlar
5 msk salt
2 dl vatten
Cashew med cajunsmak
200 g cashewnötter
4 msk salt
1 msk cajunkrydda
2 dl vatten
2 dl vatten
Sätt ugnen på 200 grader om det är varmluft, 225 grader om det är utan.
Häll vatten och krydda i en kastrull, koka upp till saltet har löst sig.
Lägg i nötterna så att vattnet täcker och låt ligga i under ca 1 min (risken är att de skållas om de ligger i längre) - med cashewarna är det dock bra om de ligger något längre.
Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper, in i ugnen i ca 10 min eller till de fått en fin färg - något brända ;).
Klart!