Höstig söndagsmat
Kategori: LCHF min mat
1 ägg
Champinjoner
0,5 gul lök
2 vitlöksklyftor
Smör
Kokosfett
Krossade tomater
2 dl vatten
Kokosmjölk
Färsk basilika
Ingefära
Gurkmeja
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
Paprikakrydda
Spiskummin
Kanel
Tillsätt löken och vitlöken och stek en stund till.
Krydda med gurkmeja, ingefära, paprikakrydda, salt, peppar, cayennepeppar.
Häll på tomaterna och vattnet, låt koka/steka till tomatkrosset är mjukt och allt har kokat ihop.
Medan tomatsåsen kokar:
Blanda färsen med ägget, spiskummin, svartpeppar, kanel, salt, paprikakrydda och ingefära.
Forma små köttbullar och låt dem få stekyta i smörad panna - de ska INTE bli genomstekta.
Tillsätt kokosmjölken i tomatsåsen och lägg i den finhackade basilikan. Låt koka ihop.
När bullarna har fått färg: lägg i dem i tomatgrytan (häll även på skyn som bildats) och låt koka klara - ca 5-10 min