cissif

Diabetes/CrossFit/LCHF

Höstig söndagsmat

Kategori: LCHF min mat

 
Hade en väldigt mysig helg bestående av några timmars besök hos mor min <3 på lördagen och en heldagspromenad i stan i vår-/höstvädret igår!
Helgen avslutades med en höstig köttbullsgryta :)
 
Köttbullar i tomatgryta (serverad med ugnsstekt paprika och selleri)
500 g fläskfärs
1 ägg
Champinjoner
0,5 gul lök
2 vitlöksklyftor
Smör
Kokosfett
Krossade tomater
2 dl vatten
Kokosmjölk
Färsk basilika
Ingefära
Gurkmeja
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
Paprikakrydda
Spiskummin
Kanel
 
Stek champinjonerna i smör och kokosfett till vätskan kokat bort och champinjonerna fått en fin stekyta.
Tillsätt löken och vitlöken och stek en stund till.
Krydda med gurkmeja, ingefära, paprikakrydda, salt, peppar, cayennepeppar.
Häll på tomaterna och vattnet, låt koka/steka till tomatkrosset är mjukt och allt har kokat ihop.

Medan tomatsåsen kokar:
Blanda färsen med ägget, spiskummin, svartpeppar, kanel, salt, paprikakrydda och ingefära.
Forma små köttbullar och låt dem få stekyta i smörad panna - de ska INTE bli genomstekta.

Tillsätt kokosmjölken i tomatsåsen och lägg i den finhackade basilikan. Låt koka ihop.

När bullarna har fått färg: lägg i dem i tomatgrytan (häll även på skyn som bildats) och låt koka klara - ca 5-10 min

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: