Tips på nötsnacks
Kategori: LCHF min mat
...som man gör själv förstås ;D.
Läste på en blogg för en tid sedan att de flesta nötsnacks som är smaksatta innehåller en hel massa med skit (bl.a maltodextrin - vete) som vi inte vill ha i oss.
Bloggerskan lade också upp ett recept på hur man enkelt kan göra sina egna salta rostade mandlar:
200 g ekologiska (helst) mandlar
5 msk salt
2 dl vatten
Sätt ugnen på 200 grader om det är varmluft, 225 grader om det är utan.
Häll vatten och salt i en kastrull, koka upp till saltet har löst sig.
Lägg i mandlarna så att vattnet täcker och låt ligga i under ca 1 min (risken är att de skållas om de ligger i längre).
Lägg upp mandlarna på en plåt med bakplåtspapper, in i ugnen i ca 1 min.
Klart!
Funderade på om man nästa gång ska testa att krydda med cayennepeppar eller paprikakrydda eller dylikt?