cissif

Diabetes/CrossFit/LCHF

Lördagsbilder

Kategori: LCHF min mat

Vi tog som sagt en långpromenad igår eftermiddag; till Långbro Park och Långbro Värdshus. Benen kändes helt stumma efter alla benövningar som vi gjorde på passet under förmiddagen! ;)

På Värdshuset satte vi oss i solen vid deras utebar och tog ett varsitt glas vin helt spontant - mysigt att bara sitta och sippa ett par timmar :)

Har hört och läst att rödvin faktiskt är bra för hälsan!

 

"Alkoholen motverkar uppkomsten av hjärt-, kärlsjukdom liksom uppkomst av blodpropp. Alkoholen sänker också det ”onda” kolesterolet, LDL-kolesterolet, till gagn för det goda kolesterolet, HDL-kolesterolet. Det är dessutom visat att alkoholen hjälper kroppen att nyttiggöra de tillförda antioxidanterna"

"Ett måttligt intag av rött vin, högst två glas per dag, är nyttigt för kroppen och i synnerhet för hjärt-, och kärlsystemet."

 

Resveratrol, ett ämne som finns i rödvin, sägs också minska risken för cancertumörer och kan användas i behandling av Alzheimers och Parkinsons.

Det är Flavoniderna i vinet som bidrar till de positiva effekterna på kolesterolet (ovan) och vad gäller hjärt- kärlsjukdomar är det antioxidanter såsom polyfenoler och saponin som har en god inverkan.

 

Men som sagt: måttliga mängder!

 

Källor:

http://www.thermalclassicspa.com/index.php/varfor-ar-det-sa-bra-dricka-rodvin

http://wineexpertsite.com/red-wine-benefits-improve-your-health.html?lang=sv

 

Syster gjorde oss sällskap på Värdshuset och det var riktigt avkopplande att bara ägna några timmar åt att sitta och prata.

 

 

 

 

Gick sen hem igen, lagade köttfärspaj med tsatsiki och hade en allmänt lugn kväll.

Grundreceptet till pajdegen kommer härifrån.

Jag blötlade fibrexen i lika många delar vatten som flingor pga att de tenderar att bli så hårda. Använde lika mycket fibrex som mandelmjöl i degen.

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: