cissif

Diabetes/CrossFit/LCHF

Intressant om gluten...

Kategori: Hälsa

 

.....som är ett protein och finns i vete, korn, råg, spelt, kamut och till viss del i havre:

Jag har hört ganska mycket på sista tiden om att gluten inte är bra för människokroppen. Självklart blev jag fundersam över varför? (jag själv har slutat med det så gott som helt och hållet sedan LCHF) Så jag började söka runt och hittade den här sidan: http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=2176&print=1

Bland annat står att  "För inte längesedan listade The New England Journal of Medicine 55 sjukdomar som kan orsakas av från intag av gluten. På denna lista fanns osteoporos, irriterad tarm (IBS), inflammatorisk tarmsjukdom (Crohns och Ulcerös Kolit), blodbrist (anemi), cancer (som autoimmun reaktion), trötthetssyndrom, reumatoid artrit (som autoimmun reaktion), lupus, multipel skleros, och nästan alla andra autoimmuna sjukdomar.


Gluten är också kopplad till många psykiatriska och neurologiska sjukdomar, inkluderat ångest, depression, schizofreni, demens, migrän, epilepsi och neuropati (nervskador). Det har också knutits till autism, tillsammans med mjölkprotein."

Vidare: "En stor anledning till att vi inte klarar dagens gluten och vetemjöl, är för att människan till största del är anpassad till annan form av föda. Och då bör även tilläggas att gluteninnehållet alltså har ökat drastiskt i dagens vetemjöl."

"En annan studie visade jämförelse mellan blod från 10.000 personer för 50 år sedan och 10.000 personer från dagens årtag. Resultatet var att riskerna för fullt utvecklad celiaki hade ökat med 400 procent (förhöjda TTG antikroppar) under denna tidsperiod. Det syntes också en ökning av hjärtsjukdomar och cancer med 400 procent."

 

OBEHAGLIGT säger jag bara....


Kommentarer


Kommentera inlägget här: