Dagens middagstips
Kategori: LCHF min mat
Dagens middag blev kålrabbi- och blomkålsotto med champinjoner och kalvfilé:
Jag hade tyvärr ingen färsk blomkål och champinjoner- det brukar vara bättre i och med att det inte innehåller lika mycket vatten som fryst...
Riven blomkål och kålrabbi
Skurna champinjoner
Rödlök
Persillade
Röd paprika
Nötkött (jag hade någranskivor färdigtillagad kalvfilé i frysen)
Salt
Peppar
Smör
Kokosolja/-fett
Vatten
"Stek" blomkålen och rabbin i ugnen på 175 grader i en smord plåt. Klicka ut smör och kokosolja över "risblandningen".
Under tiden riset står i ugnen: stek svamp, rödlök och kryddor i smör till de fått fin färg. Tillsätt skurna bitar av kött samt paprika.
Rör då och då i riset i ugnen. Klicka ut smör efter "behov". Häll mot slutet över 1,5-2 dl vatten - låt koka in.
Häll till sist över blomkålsblandningen i pannan med champinjonerna: rör om.
Jag serverade ekologisk fårost till!
Bloggadress: http://cissif.logg.se