cissif

Diabetes/CrossFit/LCHF

Dagens middagstips

Kategori: LCHF min mat

 

 

 

Dagens middag blev kålrabbi- och blomkålsotto med champinjoner och kalvfilé:

Jag hade tyvärr ingen färsk blomkål och champinjoner- det brukar vara bättre i och med att det inte innehåller lika mycket vatten som fryst...

Riven blomkål och kålrabbi
Skurna champinjoner
Rödlök
Persillade
Röd paprika
Nötkött (jag hade någranskivor färdigtillagad kalvfilé i frysen)
Salt
Peppar
Smör
Kokosolja/-fett
Vatten

"Stek" blomkålen och rabbin i ugnen på 175 grader i en smord plåt. Klicka ut smör och kokosolja över "risblandningen".

Under tiden riset står i ugnen: stek svamp, rödlök och kryddor i smör till de fått fin färg. Tillsätt skurna bitar av kött samt paprika.

Rör då och då i riset i ugnen. Klicka ut smör efter "behov". Häll mot slutet över 1,5-2 dl vatten - låt koka in.

Häll till sist över blomkålsblandningen i pannan med champinjonerna: rör om.
Jag serverade ekologisk fårost till!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: