cissif

Diabetes/CrossFit/LCHF

Variant av Per Mobergs Currykyckling

Kategori: LCHF min mat

 
Har man gott om tid - vilket jag hade i söndags - så kan man göra ett långkok på kyckling! För nåt år sen gjorde jag om Per Morbergs kycklingcurry och nu var det dags igen ;)
 
1 hel kyckling
15 cm purjolök (hade ingen i söndags dock)
1 gul lök
2 vitlökar
1 knippe färsk rosmarin (hade ingen)
Timjan
Dragon
Gurkmeja
Vatten till kycklingen är täckt i grytan
Smör
Paprikakrydda
Ingefära
Salt och svartpeppar
Cayennepeppar
Spiskummin
1 burk kokosmjölk (alt. 3-4 dl grädde)
 

Skär purjolöken och den gula löken i stora bitar.
Täck kycklingen med vatten och låt koka tillsammans med purjon, gula löken, vitlöken, rosmarin, timjan, dragon och gurkmeja till dess att kycklingköttet nästan faller av benen av sig självt.

Tar ur kycklingen ur grytan och låt svalna en aning. Fortsätt att koka lökarna i vattnet ca 10-15 minuter. Sila.

Bryn kryddorna försiktigt i smör.
Häll sedan på ca 5-6 dl av den silade kycklingbuljongen (resten kan med fördel sparas till nästa gång man behöver kycklingbuljong).
Låt koka tillsammans med kokosmjölk (grädde)  till såsen tjocknat en aning. Rensa kycklingen och tillsätt i såsen - rör om och låt kycklingen värmas. Smaka av.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: