cissif

Diabetes/CrossFit/LCHF

D-vitamin für alle!

Kategori: Hälsa

 

 

Lovade ju lite info om D-vitamin! Vad jag har kommit fram till, efter att ha läst väldigt mycket på nätet, så är D-vitaminet en livsnödvändig vitamin för oss:

 

D-vitaminet kommer dels från solen och dels från kosten. Då vi i Nora delen av Europa lider brist på solljus stora delar av året så behöver vi ett tillskott! (Jag själv tar Alpha Plus D3 5000 IE)

 

Flera forskningsresultat har visat på att cancer, depression, parkinsons, diabetes, barnlöshet, MS mm kan uppstå om man har för lite av den varan.

Dessutom har forskare upptäckt att immunförsvaret inte aktiveras utan D-vitamin!

Forskningsresultaten grundar sig bl.a på att flera av ovanstående sjukdomar är flerfaldigt gånger vanligare i solfattiga länder än i exempelvis Sydamerika, Afrika, Mellanöstern... Diabetes t.ex är nästintill 400 gånger vanligare i Norden!

Här kan jag faktiskt gå till mig själv; när jag var i Filippinerna fem veckor för 1,5 år sedan så kunde jag sänka mina insulindoser till nästan noll och ingenting efter ett par veckors vistelse i solen! Det har självklart även med kost, en avslappnad livsstil och motion att göra, men skillnaden var så enormt stor att jag vet att solen har en inverkan. Kommer ihåg när jag var liten och både diabetesläkare, sköterskor mfl sa att man behöver vara extra uppmärksam på sina blodsockervärden under sommaren när man tillbringar mycket tid i solen.

 

När jag började ta D-vitamin för några månader sedan märkte jag återigen en skillnad: jag har kunnat sänka insulinet men ändock ligga kvar på relaivt låga blodsockervärden! Läste för övrigt ett forum för en tid sedan där en diabetiker blivit tipsad av sin läkare att ta D-vitamin för sina höga värden...

 

Om man vill veta mer om var jag hittat info och varför D-vitaminet fungerar som det gör, kan klicka in på någon av dessa länkar:

 

http://diabetesportalen.se/arkiv-foer-nyheter/stark-koppling-vitaminbrist-och-metabola-syndromet/

http://diabetesportalen.se/arkiv-foer-nyheter/hur-mycket-d-vitamin-behoever-vi/

http://svt.se/2.108068/1.2629370/d-vitaminbrist_kan_ge_diabetes

http://diabetesportalen.se/arkiv-foer-nyheter/vitamin-d-gaar-igen-i-diabetesforskningen/

http://illvet.se/manniskan/sjukdom-behandling/vitamin-d-ar-nyckeln-till-kroppens-forsvar


Min uppmaning till alla: BÖRJA TA D-VITAMIN


Kommentarer


Kommentera inlägget här: