Söndag x 2
Kategori: LCHF min mat
Söndag = vilodag bortsett från ett par promenader. Började med en morgonpromenad i ösregnet: var blöt rakt igenom bortsett från fötterna (bra betyg till gummistövlarna), men det som är så "mysigt" med att ha varit ute i regnet är att man får byta om till varma, torra kläder och komma in till ett torrt hem *haha*
Frukost - en gammal favorit - blev avocado, parmesanost, lite nötter/solrosfrön och olivolja: M-M-M!
Det håller man sig bra på när man ska ge sig ut i shoppingcentrum ett par timmar....
Var bara iväg en liten stund men lyckades ändå hitta en del bra-att-ha-grejer ;D.
Regnade fortfarande när vi kom hem, så vi drog ner rullgardinen och kollade film: Source Code - ganska bra!
När filmen var slut så hade det slutat regna, PERFEKT! Det kändes som en helt ny dag; bara att börja om från början med en promenad - denna gång i sol och värme <3
Söndagens middag; lång"kok" passar alltid på söndagar - i alla fall om man bara är hemma. Denna kväll blev det ugnsstekt kyckling med kokt blomkålsris och Sambal- och dragonmajonnäs:
Kycklingen:
1 hel kyckling |
Smör |
Kokosfett |
Fänkål |
6 vitlöksklyftor |
3 cm purjolök |
Persilja |
Gräslök |
Oregano |
Basilika |
Rosmarin |
Salt |
Vatten |
|
Finhacka lökarna, fänkålen och kryddorna (om färska). Blanda ihop hacket med salt.
Smält smör och kokosfett tillsammans med 1/3 av kryddblandningen.
Fyll kycklingen med resten av hacket, lägg på ett galler och häll ca 5 dl vatten i en plåt under. Pensla kycklingen med smörblandningen och bred ut kryddorna ordentligt.
In i ugnen på 200 grader i drygt 1 timme - vätskan som kommer ut från kycklingen ska vara genomskinlig!
Tips; spara skyn som bildas i pannan under gallret och använd som buljong i t.ex såser och soppor
Majonnäsen:
1 ägg |
1,5 dl rapsolja |
1 tsk sambal oelek |
Dragon |
Gurkmeja |
Salt, vitpeppar |
|
Häll alla ingredienser i ett mixerglas, sätt stavmixern i botten och mixa samtidigt som du långsamt drar staven uppåt.
Dags att göra sig iordning för ännu en måndag!
Cheers...