cissif

Diabetes/CrossFit/LCHF

Gårdagens knäckebrödsbak i bilder...

Kategori: LCHF min mat

Grundreceptet på knäckebröd. Inom parentes har jag skrivit vad jag använde istället!

 

Fröknäckebröd

1/2 dl Solroskärnor

1/2 dl pumpakärnor

1 dl Sesamfrön

½ dl hela Linfrön

2 msk Pofiber (har inget Pofiber så jag använde Fibrex och lite kokosmjöl)

1 msk Fiberhusk

½ dl Kokosfett utan smak

2½ dl kokande Vatten

½-1 tsk Havssalt

 

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.

Häll därefter vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.

Häll upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt.

Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.Stäng av ugnen, sätt in brödet att torka i ca 40 minuter.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: